Maak een prachtige rok van een kapotte paraplu in 4 (echt!) simpele stappen

Het is zo’n bekend straatbeeld in de herfst… een kapotgewaaide paruplu. De punten treurig stekend uit een vuilnisbak of de paruplu in z’n geheel verfromfraaid liggend op de grond. Inderdaad rijp voor het afval zou je denken, maar weet je dat je van de stof een prachtige verkleedrok voor kinderen kan maken in een paar echt simpele stappen?

Leuk klusje voor je vrije middag. Let’s go!

Je hebt nodig:
– een kapotte paraplu, met een leuk motiefje in de stof.
– elastiek
– naaigaren
– een naaimachine (dat scheelt echt tijd) of een naald, ook met de hand  lukt dit

En zo maak je het:

  1. Knip de paraplustof los van de stalen paraplu constructie: Knip de uiteinde van de stof los van de uiteinden. De stalen pinnetjes kan je opzich laten zitten. Knip de paraplu aan de bovenkant los van de ‘steelaanzet’.
  2. Vouw de losgekomen stof in een punt. En knip hier de bovenste rand van af.
  3. Je heb nu een rok zonder stretch. Neem het kind in kwestie waarvoor je de rok wil maken even bij je en laat haar (of hem) de rok aan passen. Misschien is deze te lang. Knip dan nog een stuk af van de bovenkant.
  4. Neem de naaimachine met draad in een vrolijke kleur. Pak een stuk elastiek. Leg een stuk van de rok onder de naaimachine op zigzagsteek. Doe een stuk elastiek op de naad van de rok en trek het elastiek iets aan zodat het op spanning komt. Naai het elastiek met de rok vast. Je zult zien dat er nu plooien in de rok komen. Als je een rok wilt met veel spanning moet je wat harder aan het elastiek trekken.  Eventueel kan je de rok nog extra versieren met kralen, lint etc.
Je ziet, dat naaien van mij is echt zo goed niet… maar toch voldoet het prima voor deze rok

En klaar 🙂 leuk voor alle feestjes die er de komende tijd aankomen en het scheelt weer een verkleedkleeraankoop #upcycling.

 

Geef een antwoord