- Omdat het een eind kan maken aan alle aanschaf van plastic bakjes met altijd ‘zoeke’ dekseltjes, die je uiteindelijk na relatief korte tijd weer wegkiepert.
- je geen geld hoeft uit te geven aan matchende ‘mason jars’, je verzamelt ze gewoon zelf.
- Omdat het ervoor kan zorgen dat je veel bewuster met je eten om gaat: ook een kopje droge bonen kan je in een klein potje stoppen en later gebruiken in een salade
- De potjes met een restje eten prima in de vriezer passen.
- Je creativiteit om je voorraadkasten aan te spreken vergroot wordt: als je immers geen limiet hebt in de bakjes die je kunt gebruiken (je neemt gewoon een gebruikte glazen pot) ga je koken met meer verschillende ingrediënten.
Suiker: kristalsuiker, basterdsuiker, geleisuiker, palmsuiker
Zaden en noten: zonnebloempitten, maanzaad, sesamzaad, lijnzaad, quinoa, amarant, hazelnoot (geraapt), walnoot (geraapt), amandelen, droge mais, linzen half en heel, rood en groen, bulgur, semolina, couscous, kokosrasp grof en fijn, spliterwten.
Rijst en pasta: zilvervlies, witte rijst, risotto, macaroni, penne etc.




Ik gebruik ook veel gebruikte glazen potjes. Voor zaden uit de tuin, kruiden, spijkers. Voor van alles. Maar vooral om in te maken! Dat is zulk leuk en dankbaar werk. En bv. appelmoes kun je zonder suiker maken. En ik maak mijn eigen zoetzuur, ook in glazen potjes met stevia-druppels. Ik ben ook een potjes-fan 😊.
Leuk Tineke! Waarschijnlijk vind je op de blog nog wel meer recepten voor je potjes, zoals eigen yoghurt? 🙂
Ik zou er zelf niet aan denken om een glazen potje in de vriezer te doen maar ja waarom ook niet? Ga het zeker proberen. Ik heb inderdaad een la vol met bakjes. Ik ga met mijn eigen bakjes naar de kaasboer om zo verpakkingsloos kaas te kopen. Ook ga ik zo naar de slager. Een volgende stap is vegetarisch maar daar wil mijn gezin nog niet aan!
Hallo
Glazen potten zijn zeer zeker handig en bruikbaar voor van alles. Voor meel soorten echter absoluut ongeschikt. Meel zit ( niet voor niks) veelal in papieren zakken/ verpakkingen. Meel moet ventileren. In vrijwel alle meelsoorten zitten larve eitjes. In afgesloten potten zonder lucht komen ze uit. Met als gevolg wormpjes in je meel. Daar kun je op wachten. Dus in papieren verpakking zoals aangekocht in een donkere keukenla. En dus absoluut niet in glazen potten. Ik ben werkzaam in een molen, vandaar mijn kennis.