Lekker aan de gang met de #herfstklussen 

En zoef… bijna voorbij al weer die herfstvakantie! Wat had ik een hoop plannen, allemaal nuttig, iets met administratie, BTW-aangifte, het uitruimen der kasten.. Het werd een heel andere week. Iets met veel logerende vriendjes en vriendinnetjes, veel paardrijden, een enkele opgeruimde kast, buiten zijn, cocoonen en eten 🙂 Heerlijk…

Vandaag was een slow-down buitendag. We haalden we de kas leeg voor de herfst, Bieke en ik haalden grote emmers doorgerotte paardenmest bij de paarden vandaan om de zaaigrond in de kas voor volgend jaar te verrijken. We werden er vies en blij van.


Vandaag was ook een dag van koken met restjes. We hebben aardappeltjes opgegraven uit de aardappelemmers en die gebakken met de laatste spinazie. En natuurlijk hadden we net als vorig jaar de #appelmarathon  (zie artikel onderaan), want ik had een paar weken geleden weer een prachtige zak appels gekregen. Een groter herfstplezier kan je mij nauwelijks doen.


Dit jaar aten we veeeel appels, en persten we vandaag van de laatste rest, verse appelsap met de sapcentrifuge. We maakten tarte tartin en nu zijn de appels op. Maar er zijn er qua seizoen nog heel veel te krijgen voor als jij er ook mee aan de slag wil. Er is vast wel iemand met een appelboom in jouw buurt of haal ze bij de boer. Ook in een verstedelijkt gebied zijn plukappels te vinden, zoek maar eens op #valappels bijvoorbeeld. Wil je verse appelsap? Nodig een vriendin, met of zonder kids en met een sapcentrifuge uit en start ook een appelmaraton… Happy herfst allemaal!

Geef een antwoord