Alle informatie over wassen met zelfgemaakt #wasmiddel op een rijtje

Ik heb gisteren toch zo iets leuks (en ook wel een beetje spannend) gedaan: ik heb een video blog opgenomen over de manier waarop ik mijn zelfgemaakte wasmiddel gebruik. Niet te geloven, waar je al niet warm voor kunt lopen! Als kind keek ik altijd licht walgend naar de reclames van niet nader te noemen wasmiddelmerken en dacht: ‘wat een ellende, daar ga je toch niet over praten, zooo suf!’. En nu dertig jaar later, tadaaa. Gelukkig weet je niet alles van tevoren. En de boodschap die ik over wil brengen maakt me nog steeds zo blij dat ik hem graag met jullie deel. Blijheid vind ik niet suf:

1. Wasmiddel hoeft niet uit een plastic fles uit de winkel te komen.
2. Wasmiddel hoeft niet veel ruimte in te nemen
3. Wasmiddel hoeft ook niet veel geld te kosten, dus aanbiedingen bijhouden is niet meer nodig.
4. Als je wasmiddel op is hoef je niet gebonden te zijn aan (web)winkel openingstijden. Je maakt een nieuwe voorraad zelf in een paar minuten.
5. Wasmiddel hoeft geen tientallen ingrediënten te hebben om schoon te wassen.
6. Met zelfgemaakt wasmiddel wordt je was super schoon op lage temperatuur.
7. Met zelfgemaakt wasmiddel heb je veeeeele malen minder restafval dan met plastic wasmiddelflessen of zelfs kartonnen dozen.
Nieuwsgierig? Ik geef je lekker leesvoer voor de kerstdagen:

  1. Wasmiddel wat heel schoon wast en wat (bijna) niks kost?
  2. 5 redenen waarom ik altijd zelfgemaakt #wasmiddel gebruik
  3. Trucs voor een extra schone was en een schone wasmachine  Dit is een belangrijk artikel als je ook wilt gaan wassen met natuurazijn en natriumbicarbonaat (bakingsoda). Lees dit artikel dan eerst!

En mocht je tegen de tijd dat je kerstboom het huis uit is ook zin hebben gekregen in het maken van goedkope en mileusparende verzorgings- en schoonmaakmiddelen, lees dan nog even verder via:

  1. Super schoonmaak- en wasmiddelen zelf gemaakt voor de kleinste prijs 
  2. 5 #duurzame schoonmaak- en verzorgingsproducten voor een leeg badkamerkastje
  3. Zelf vloeibare #handzeep maken in een paar simpele stappen

De wasmiddel video staat online op mijn FB pagina. @datmaakjelekkerzelf.nl

Nou… dan kan je toch weer even vooruit? 😀
Vond je dit bericht leuk en wil je regelmatig lezen over alles wat je zelf kunt maken met behoud van meer geld in je portemonnee, een legere vuilnisbak en een beter gevoel? Like de gelijknamige FB pagina en mis niks.

P.S> En de hele lange link naar de wasmiddel video staat ook hieronder. De video integreren in dit bericht ging niet, daarvoor is hij te groot.

https://www.facebook.com/datmaakjelekkerzelf.nl/?__tn__=kC-R&eid=ARAEnPzk2ifZwVpWg4HfFEh8rpzmEowzRj3OCGHh75Ko1Z3nQBdV_egijYtkhCZwPtLgOjgWZdxn547G&hc_ref=ARQTFUE3mMtZ5uiq6wcQnVIJvkvTICiEav61zz3-NJTt9xQ5bm8V3aWq8UWpeYzYrTw&fref=nf&__xts__[0]=68.ARB4WklnEyODRxlYhcVGrEqTxBGVmrEi72wmkUHOGwXGdES58igdAOkuIO31nPRJLB2d6mPnVs9I8eFJJTrAr1_P4NotZQqEYLRv6GyUMnyNVJy-gyCkoFU-X3wy27QqQtmAlCxQGTIXFehaR_u9tHx9-uWL9nHmJter_l3I_Nq9cpGYZXg9xbevy8E7cxO407Y4CtD8HXoVMMgKovM9bY_b2YodMDPI-3FU8SsrSkyHthyhB8jm094RunebejysqC2V8o3cW5vvsKqmXVLKpGP7CP0coasgdAB7vi2iME-Jth0ZSppvAEGNpVZs9xZDFUxVJ7BMS3pfzC7Bt6nw1V6ljw0K56K71MKyUQ

1 Comment

Geef een reactie