Een nieuwe rol voor dat laatste stuk papier

Bij mij op zolder heb ik een hoekje met inpakpapier, lintjes, labels en kaarten voor aan en om cadeautjes. Cadeautjes voor anderen maak ik vaak zelf (bijvoorbeeld jam of appelmoes). Ook gebeurt het wel eens dat ik van iemand anders een cadeautje krijg wat ik al heb of wat ik na een poos nog steeds niet heb gebruikt. Dan maak ik er een ander blij mee (hoop ik). Overigens, mocht het nou zo zijn dat je eigenlijk helemaal niet houdt van jam of appelmoes en je krijgt dat van mij, zeg dan gerust ‘he nee, niet weer jam’ of geef het door aan een ander 😉 Maar goed; inpakpapier dus. Inpakpapier vind ik mooi, het geeft een feestelijk en luxe gevoel om verschillende leuke rollen te hebben liggen. Een klein ‘inpakfabriekje’, zeg maar. Het is wel zo, dat ik het afgelopen jaar steeds meer ben gaan kijken hoe ik minder afval kan produceren voor mezelf of voor een ander #targetlesswaste en daar hoort dat inpakpapier, zo nieuw uit de verpakking en ook weer zo weggegooid, eigenlijk niet zo bij….

Laatst kwam ik erachter dat bij veel rollen papier (bijvoorbeeld ook die voor een zeker naderend kinderfeest) er eerst een soort oprolstrook van gerecycled bruin papier wordt gebruikt, waarop het echte inpakpapier wordt gerold. En laat ik die strook papier nou toevallig echt heel mooi en eco vinden… Dus die bewaar ik nu. Ook in de dozen van veel webwinkelpakketjes vind je zulk papier.

foto

Een kleine impressie van wat je daar mee kunt doen…

De afgelopen weken heb ik het papier gebruikt om er:

  • zakjes van te plakken (met papieren plaktape om aquarellen mee vast te maken, zie rol op foto #noplastic) voor walnoten van de walnotenboom van de Buytenhoffoto 2
  • zakjes van te plakken voor de tamme kastanjes die ik kreeg van een vriendin. Beide zakjes met inhoud gegeven op een feestje als cadeautje aan een vriend. Hij keek stralend, ik denk niet dat ie de zakjes doorgeeft aan een ander want hij had trek in noten, maar je weet maar nooit ;).
  • zakjes van te plakken voor de zelfgebakken koekjes van Bieke en haar vriendin Thura. Zakjes zijn door hen beschilderd, inhoud was snel op, zakje werd trots en uitgebreid aan iedereen getoond door dochter en ging daarna in de openhaard 😉
  • Een kraamcadeautje in te verpakken voor mijn nicht.

fotofoto 4

Binnenkort wil ik graag met mijn schoonmaakproducten op een markt staan van #Natuurtalent. Mmmmm…..Ik ga maar eens wat van die rollen sparen voor leuke eco verpakkingen voor tegen die tijd.

Een nieuwe rol geven aan dat laatste stuk inpakpapier, dat doe je natuurlijk ook lekker zelf.

 

1 Comment

  1. sonjavanleeuwen

    Grappig, dat je ouderwets ja.’50 ecopapier in z’n goedkope, “haast voor nxrol” hebt .:)
    Jij hebt toch ook ’n cursus boekbinden gevolgd? Dus ik begrijp dat je dit werken met “ouderwetsch papier” zo leuk vind . Foto’s ook heel leuk met de eco toepassing door de kindjes.

Geef een reactie