Maak je haren heerlijk schoon met een #LUSH shampoo-bar

Ik mag voor de lol drie pakketjes Lush Shampoo bars weggeven, leuk he?  Hoe dat zo komt lees je in deze blog.

Het afgelopen jaar waste ik mijn haar steeds met wisselende producten:
een tijdje met bakingsoda en appelzijn. Het voordeel; natuurlijk, goedkoop en bijna verpakkingsloos, het nadeel: mijn haar bleef ook na lang proberen vettig en touwig.
Toen toch maar weer met een goede, verzorgende, natuurlijke kruidenshampoo in een fles. Het voordeel: haar wordt schoon en ruikt lekker, het nadeel: grote plastic fles, en bij een natuurlijke shampoo ook een aanzienlijke prijs (in vergelijking met bakingsoda en appelazijn dan ;).
Dan een semi-minimalistische paar weken waarin ik allerlei vakantie- en hotelrestjes opmaakte in opmars naar een nieuwe shampoo-ontwikeling want tevreden was ik nog niet, maar wat… Via de site van Green Evelien had ik gelezen dat zij een shampoobar gebruikte, een soort zeepje, en daar erg tevreden over is en wat heel lang meegaat. Mmmm, dus… nieuw probeersel geboren…

Ik kocht een Shampoo-bar van Lush. Hun Unique Selling Points: homemade, dierproefvrij, 100% vegetarisch, Naked packaging, verse ingrediënten…Dus, dat spreekt mij aan ;). Toch liep ik tot nu toe nog met een lichte boog om de Lush winkel in de stad heen. Waarom dan? Veel teveel keuze voor mij en teveel prikkels. Zoveel licht, kleurtjes, overweldigend veel geuren, help! Voor de prijs van gemiddeld 9 tot 10 euro wil ik ook niet zomaar ongeroken iets online bestellen, dus.. het kwam er niet van. Maar uiteindelijk werd ik mijn haarslieren zo zat dat ik een winkel ingesneld ben en binnen drie minuten weer buiten stond met een willekeurig lekker ruikend zeepje in blik. Gewoon proberen maar….!


Je moet je voorstellen dat een shampoobar dus eigenlijk een zeepje is waarmee je je haar inwrijft. Je haar gaat lekker schuimen, dit in tegenstelling tot bij baking soda, je haar schuimt dan niet. In de bars van Lush zitten  ingrediënten (het haarschuimmiddel niet helemaal natuurlijk, maar het meeste zeker wel) om schoon te maken en om je haar te verzorgen. Je laat het zeepje na afloop goed drogen en bewaart het in het  blikje. Lush belooft dat de zeepjes lang mee gaan. wel zo’n drie shampooflessen lang, mits goed bewaard en gebruikt.

Ik probeerde twee verschillende soorten en ben over beide enthousiast. Het zeepje wat ik kocht in de winkel heet: ‘Honey I washed my hair’. Het  maakt mijn haar goed schoon en gebruikt zeeer makkelijk. Je maakt je haar nat, haalt het zeepje een paar keer over je haar wat meteen gaat schuimen, stopt het terug in het blikje, en wast je haar zoals altijd. Zeepje niet onbeschermd in de douche laten dweilen terwijl jij je verder wast want dan is het snel op! Maar even netjes terug in het blik stoppen. Mijn haar is goed doorkambaar en zacht. Waar ik dacht aan te moeten wennen na zoveel natuurlijke, niet uitgesproken (lekker) ruikende shampoo’s, is de sterke geur, maar dat valt mee. De geur is sterk maar ruikt vind ik wel heerlijk, snoepig, zoetig. Een klein minpuntje van de bar is dat deze, ook als je m goed droogt, zacht-achtig blijft. Ik zie me hier geen drie flessen mee doen. Ik ben benieuwd hoeveel wasbeurten dan wel. Belangrijk is ook dat je de bars niet in de zon legt, er zitten olieen in die dan smelten.

Toch wel heel enthousiast geworden mailde ik Lush en kreeg van hen nog een shampoobar om zelf uit te proberen; De Godiva, met de geur van Jasmijn. Deze heeft dezelfde werking als de ‘Honey’, maar ik vind m wel steviger en denk dat deze langer meegaat. Hij maakt mijn haar mooi vol en ik had geen extra verzorgingsproducten nodig daarna om mijn haar doorkambaar te krijgen, net als bij de Honey. Mijn zus, die de bar ook probeerde, had nog wel wat olie nodig om haar haar door te kunnen kammen. De geur van Jasmijn van de Godiva is doordringend maar lekker vind ik :), er blijft een lichte geur in je haar hangen als het droog is. Gewoon fijn.

Goed laten drogen…

De toekomst zal uitwijzen of de bars van Lush hun geld inderdaad gaan opbrengen doordat ik er heel lang mee doe. Voorlopig ben ik zeer tevreden over het handzame kleine blikje (Lekker backpacken!), de verpakkingsloze (als je in de winkel koopt, via internet zit er alsnog een plasticje om..) verschijning, en het goede, lekker ruikende wasresultaat.

Blije haartjes
Ik mag van Lush 3 Shampoobars, inclusief blikje, twv van 13,00 euro p.s. weggegeven. Tof he 🙂 Kans maken? Doe dan het volgende:

  1. Zet je naam onder de blogpost op de FB pagina: https://www.facebook.com/datmaakjelekkerzelf.nl/  met daarachter #LUSH-winactie. Ik vind het ook leuk om te lezen waarom je een bar wilt winnen, maar dat beinvloedt je kans niet 😉
  2. Like de FB-pagina van Dat maak je lekker zelf. Als je dat al gedaan hebt en toch kans wilt maken, tag dan een vriend of vriendin om de pagina te liken. Alleen in combinatie met de like telt je aanmelding want ik wil graag meer volgers 😄😄
  3. Deel de blogpost via FB of Twitter.Eind van de week maak ik de drie winnaars bekend. Tot later!

Geef een antwoord