Lekker #lezen over back to basic? Doe mee met de #winactie!

Boeken hebben altijd een belangrijke plaats in genomen in mijn leven. Als kind van deze tijd is mijn telefoon met internetzoekfunctie nooit ver bij me uit de buurt. Toch vind ik het ook nog altijd super fijn om onder te kunnen duiken in een spannende roman en om lekker bezig te zijn met koken, prutsen of iets nieuws leren met een ‘puik’ handboek naast me. Daar kan soms geen zoekfunctie tegenop. Tot een paar jaar geleden kocht ik boeken nog vaak nieuw of haalde ik ze op de rommelmarkt. Daarnaast had ik een bibliotheekpas. Sinds er in mijn omgeving meerdere ruil-bibliotheekjes zijn heb ik eigenlijk altijd wel leuke boeken in voorraad. Zeker nu er meer vriendinnen en collega’s zijn die sneller afstand doen van hun spullen. De boeken die ik niet meer lees gaan terug de ruilbibliotheek in of gaan naar een ander. Mijn biebkaart heb ik opgezegd. Ruilen is voor mij nog makkelijker en ook goedkoper. Ideaal.

Nog maar heel soms ‘mag’ ik van mezelf nog een nieuw boek kopen. Bijvoorbeeld omdat het boek net nieuw uit is, dus niet makkelijk tweedehands te vinden, en natuurlijk als het een echt goeie aanvulling is op mijn aanzienlijk voorraad handboeken ;).

Bij de Dille en Kamille kwam ik een paar weken geleden eindelijk weer een echte aanwinst tegen. Sindsdien heb ik het boek regelmatig onder mijn arm op weg naar aanrecht, hangmat, bed en bank. Gewoon omdat het zo’n gezellig boek is, het zo fijn weg leest als je alleen tijd hebt voor een paar bladzijden en het heel compleet is. Ik heb het over het boek ‘Niets verspillen doe je zo! Recepten en praktische tips voor elke dag’ Het boek is geschreven door Stephanie Araud-Laporte.

Dit stevige, dikke boek in frisse kleur bevat een schat aan tips, informatie, weetjes en ‘how to’s’ op echt elk huishoud/lifestyle gebied: van koken met minder energie, het maken van eigen verzorgingsmiddelen, het kiezen van een duurzame vloer en het gemakkelijk upcyclen van gebruikte kleding (maak er een boodschappentasje, babyslab of theedoek van), tot informatie over groen tuinieren, goed afval sorteren en duurzaam je kookpakken kiezen.  Duurzaam, bewust en reëel op z’n hip.

Een klein minpuntje vind ik dat die ene supergoeie tip die je net hebt gelezen later niet zo gemakkelijk via het, wat basale, register weer terug te vinden is. Dus misschien is de blz. noteren van je favoriete tips een goed idee.

Waar de titel nog wat degelijk is en, naar mijn mening ook iets onhaalbaar klinkt, vind ik het boek uitblinken in kort, krachtig en met humor beschrijven van allerhande ‘needtoknows’. Slim gebracht, en slim vormgegeven.De tips zijn duidelijk onderverdeeld in thema’s en er is voor elk wat wils. Geen boek waar je niet aan durft te beginnen omdat de tips onhaalbaar, supercomplex of tijdrovend zijn. Een tipje op zijn tijd kan iedereen aan 🙂

Kortom ik ben fan! En dat heb ik de uitgeverij ook laten weten. Wat nu zo leuk is, is dat ik ook een presentexemplaar van het boek (t.w.v. 22,50) weg mag geven! Misschien wel aan jou, en geloof me, dat boek wil je hebben :). Ik heb dan ook een #winactie op touw gezet en volgende week woensdag om 20.00 maak ik de winnaar van het boek bekend.

Wil je kans maken? Let’s go!

1.Ga naar de FB pagina van Dat maak je lekker zelf en vind de pagina leuk. Dus niet (alleen) deze post, ook de pagina zelf. De vind ik leuk knop vind je rechtsbovenaan.

2.Als je de pagina al eerder leuk vond (goed zo 😉 kan je natuurlijk ook meedoen. Tag dan de naam van een vriend of vriendin, je moeder, de buurvrouw… en laat deze de FB-pagina liken.

3. Zet daarnaast ook je naam en/of die van je vriend/vriendin in de reacties onder de winactie. Vermeld de tag #winactieboek.
Eventueel vermeld je ook in je bericht wat je met het boek zou willen doen, gewoon omdat het leuk is voor mij en voor anderen om dat te lezen. Het verhoogt je kans om te winnen overigens niet 🙂

4. Uit alle berichten in combinatie met de pagina likes kies ik 1 winnaar. Spam naar aanleiding van deze actie wordt niet op prijs gesteld en wordt verwijderd.

Jihoe! Wat leuk, ik hou van winacties, jullie ook? Laat van je lezen!

Groeten van Suzanne    img_0060 img_0062

 

 

1 Comment

Geef een antwoord