Lekker je vakantie in met de #wens-pot voor je gezin

De laatste weken naar de zomer-vakantie tellen af. Als het bij jullie thuis in het gezin gaat zoals bij mij, met schoolgaande kinderen (8 en 5), dan kijk je reikhalzend uit naar het moment waarop je even geen broodtrommels hoeft te maken, speeldates hoeft te begeleiden of in de weer bent met het wassen van kleuterschoolspeelgoed wat fris de vakantie in moet…

Vakantie, wat heerlijk. Ook omdat het je de mogelijkheid geeft om met je gezinsleden een tandje terug te mogen, om niet elke dag vol te hoeven stoppen met werk en activiteiten, om nou eindelijk eens met je kinderen een hele middag bij dat waterpoeltje met die leuke takkenberg te hangen. mmmmm. Voor kinderen, die net uit het schoolritme komen, en ook voor jezelf kan ook het wennen aan een nieuw, minder verplichtend ritme, soms best even lastig zijn. Wat moet je doen met al die vrije tijd als je eigenlijk niet zo veel wilt doen en dit toch een feestelijk tintje wilt geven? Wij bedachten thuis de wenspot. Een feestelijke pot vol met stokjes met daarop activiteiten. Wat grotere activiteiten, maar vooral heel veel kleintjes. Toegeschreven naar de vaardigheden en wensen van elk van de gezinsleden.


Je hebt nodig:

  • een gebruikte glazen pot met deksel
  • ijslolliestokjes of andere dunne houtjes, een stuk of vijftig maakt het leuk en divers. Drie keer ‘koekhappen’ trekken in een week is voor jezelf misschien niet per se tof. Voor je kinderen vast wel.
  • een watervaste (zweterige kinderhandjes) stift met dunne punt
  • washitape, stickers of gebruikt cadeaupapier met mooie plaatjes
  1. schrijf op de houten stokjes verschillende kleine en een paar grotere activiteiten. Denk klein maar creatief: tosti’s maken, zakdoekje leggen, het zwembad opblazen, kiezen wat je mag eten, spekjes roosteren boven het gasfornuis of bbq, een hele dag op je lievelingsslippers lopen, een dagje mama’s lipgloss op. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk. Als je als kind of volwassene zo’n blij en mooi versierd stokje trekt is dat zeker leuk.
  2. Versier de uiteinden van de stokjes met washi tape of een stickertje. Doe alle stokjes in de pot en laat de gekleurde eindjes allemaal naar boven steken.
  3. Versier de pot en deksel.

Super makkelijk om te maken en succes verzekerd. Laat je kinderen meedenken met de activiteiten die je opschrijft. Dat maakt het extra leuk en ze voelen zich dan ook betrokken om de opdracht ook echt uit te voeren. Gebruik de pot wanneer je wilt maar alleen als je echt van plan bent de opdrachten uit te voeren. Dan blijft hij zijn aantrekkingskracht en geluk verspreiden.

Alle gezinsleden mogen 1x een stokje weigeren, zodat je als ouder niet ineens verplicht naar het pretpark hoeft als je daar echt-geen-zin in hebt, maarrrr meer dan 1 x weigeren mag niet, want het is nou juist de bedoeling dat je wel tijd neemt voor al die kleine gekke, leuke, oenige dingen waarvan je altijd belooft dat je ze nog eens met de kinderen gaat doen….Fijne vakantie voor straks!

Geef een antwoord