#kledingtassen voor je #vakantie? Die maak je lekker zelf

Voor ons is de vakantie begonnen, heerlijk rommelen in huis voordat we vertrekken met de camper. Bij vakantie hoort voor mij ook de tijd nemen om iets maken op de naaimachine en dan het liefst iets wat niet te moeilijk is en wel een hoge ‘hoera-factor’ heeft. En dat is super gelukt, al zeg ik het zelf 🙂

Via een kledingruil kreeg ik zo’n twee jaar geleden, een prachtig nieuwe, ongebruikte keukensloof (een soort breed schort) van stevig katoen. Al die tijd lag hij in de kast omdat ik zeker wist dat ik nog eens iets met de stof wilde doen maar het schort zeker niet ging dragen. Uiteindelijk diende zich een bestemming aan: onze kledingzakken die we altijd in de camper gebruikten waren kapot, en na drie keer opnieuw repareren was ik ze ook helemaal zat. Ik maakte in een middag drie nieuwe, stevige plunjebalen voor de kleren van de kinderen en van mezelf. Helemaal op maat: een  zak met een brede opening met klittenband en vastbindkoordjes voor mijn dochter van vijf. Zij is dol op ordenen, opvouwen en op veel kleren meenemen (ahum) maar kon nooit iets met de veel te zware en logge plunjezak waar haar kleren eerst in zaten, met als gevolg dat ik heel wat keren in het halfdonker opzoek was naar een essentieel kledingstuk. Nu kan zij zelf haar kleren opzoeken en opbergen en dat scheelt mij weer een hoop zoeken naar een onvindbaar badpak. Wat kleine meisjesversiersels maken de tas perfect voor haar.

Voor mijn zoon, die juist vaak wat kwijt raakt omdat hij tassen openlaat en het liefst vier dagen in hetzelfde shirt zou lopen, maakte ik een tas met juist een smalle opening en met zijn naam erop. Ook met klittenband zodat de tas vanzelf dichtgaat als hij hem per ongeluk openlaat. Met wat stoere jongens versiersels is hij ook helemaal blij. (en hij wil nu ook graag leren naaien 😀

En voor mezelf, haha, heb ik het beste stuk van het schort geconfiskeerd, de mooie cirkelzak zat al op de stof en heb ik verwerkt in de plunjezak, met brede opening, klittenband en vastbindkoorden. In elke tas kan genoeg kleding voor twee tot drie weken (voor ons dan..). Ik hield nog een stukje stof over en daarvan maakte ik een toilettasje voor mijn dochter. Helemaal geprept voor vakantie.

Wat een plezier om zoiets op maat te kunnen maken met je eigen ‘zooi’, te weten dat je dit niet op deze manier in de winkel kunt vinden en ook nog dat het je geen cent kost. Heb je ook zin om een tas te knutselen? Kies voor dik, niet nieuw aangeschaft, katoen. Je hebt vast nog wel ergens een stuk stof, ongebruikt laken of oud kledingstuk in huis liggen. Kies liever niet voor nylon. Bij nylon denken we vaak aan stof, maar eigenlijk is het plastic wat je verwerkt. Ditzelfde plastic doe je ook weer weg als je tas beschadigd is. Niet duurzaam. Doe je je oude nylon tassen weg? Doe ze in de kledingbak. De kans is dan groter dat ze gerecycled worden. 

Fijne zomer allemaal!

 

Geef een antwoord