In vier stappen naar een schoon en fris vloerkleed!

Nu de wintermaanden er weer aangekomen zijn, brengen we allemaal meer tijd door thuis. Bijvoorbeeld in de woonkamer. Het kleed bij ons op de vloer wordt dan ook intensief gebruikt voor spelletjes, gymlessen, hutten bouwen, hangen voor de tv. et cetera. 

Het wordt ook wel eens intensief gebruikt door onze kat die er zijn lieve cadeautjes in de vorm van een muis of dood vogeltje deponeert…Een fris en schoon kleed is dan ook wel zo fijn. We hebben een aantal keer een apparaat en vloerkleed shampoo gehuurd en gekocht om het zelf te reinigen. Elke keer best een groot bedrag en een grote plastic fles, en hoewel de shampoo lekker ruikt, heb ik ook het gevoel dat het kleed maar korte tijd schoon blijft. Laatst las ik dat je vloerkleden ook goed kunt schoonmaken met natriumbicarbonaat. Aangezien ik sowieso een grote fan ben van dit goedkope wonderspul, heb ik het natuurlijk ook geprobeerd op ons vloerkleed en met resultaat: voor € 2,50 een duidelijk schoon, zacht en nieuwer uitziend vloerkleed waar iedereen nu weer met extra plezier op gaat bivakkeren. Wil jij het ook eens proberen? Let’s go!

1. 

Je hebt een boen borstel, bijvoorbeeld van varkens haar, nodig en een doosje natriumbicarbonaat voor een middelgroot kleed.

2. Strooi de natriumbicarbonaat rijkelijk over het kleed. Je hoeft je niet af te vragen of je te veel strooit, dit komt straks helemaal goed. Bedek het kleed met een flinke hoeveelheid zoals op het voorbeeld. 

3. Met de boenborstel borstel je het poeder in het kleed, je zult merken dat dit vrij gemakkelijk gaat en dat het poeder bijna helemaal in het kleed verdwijnt. Bewerk het hele kleed op deze manier.

4. Laat het poeder een uur of langer in werken in het kleed. Stofzuig daarna je kleed grondig uit. Zoals je zult zien leven de kleuren duidelijk op en ruikt je kleed veel frisser. 

Ingetrokken rare, hardnekkige vlekken kun je achteraf alsnog even behandelen met wat (zelfgemaakt) wasmiddel. Doe dit niet vooraf want dan krijg je het poeder minder goed uit je kleed. Het verbindt zich dan met het water.

Lekker weekendklusje 😊aan de slag! 

Enthousiast geworden door natriumbicarbonaat? op deze blog staan nog veel meer toepassingen met dit wonderpoeder.

Geef een antwoord