Een mooi #lentefilmpje van een bij die opknapt van suikerwater

Vanavond was onze jonge kat enthousiast, met grote sprongen over het kleed aan het rennen achter een klein zwart dingetje aan. Dan eens zat hij met zwaaiende staart stil, dan weer keek hij met grote ogen naar wat er tussen zijn poten lag.  Omdat we net zaten te eten liet ik het maar even, maar na een tijdje ging ik toch eens kijken. Het kleine zwarte dingetje bleek een levende bij. Nog helemaal gaaf, ook de vleugels, maar duidelijk doodmoe. Hij viel zo van mijn hand af. Ik heb de bij gevangen in een bekertje. Uit de buurt van de kat heb ik hem toen suikerwater gegeven. Kijk wat een prachtig gezicht! 


​​Uit het tastorgaan van de bij komt bij het drinken ook nog een klein bruin tongetje lijkt het. Na een kwartiertje was de bij weer veel vaster ter been, hij kon over mijn vinger lopen zonder er af te vallen. Ik heb hem met nog wat suikerwater buiten onder het afdak in de houtstapel gezet… Een paar minuten later vloog hij weg. Laat die lente nou maar komen, de bijen zijn er klaar voor. Als je een bij ziet strompelen die er zwak uitziet; je weet nu de truc om hem weer wat op te peppen 🙂 

Zaai je daarnaast wat mooie wilde (geen bestrijdingsmiddel) bloemen in je tuin of in een pot op het balkon? De bijen hebben die hard nodig! 

Geef een antwoord