Doe mee met de homemade chocoladebonbons #winactie

Herinner je je nog de cacaoboter zeepjes van twee blogs geleden? Nou, van cacaoboter blijk je ook (h)eerlijke chocolaatjes te kunnen maken. Ze bevatten maar een paar  natuurlijke ingrediënten, zijn binnen dertig minuten klaar (inclusief twintig minuten opstijven) en ze zijn gruwelijk lekker :), vegan en bijna verpakkingsvrij.

Vandaag laat ik je zien hoe ook jij -ook nog vlak voordat de visite komt- snel even wat bonbonnetjes fabriceert. En… Ik mag zelfs een zak overheerlijke #raw cacaoboter van @Natural Heroes aan een van jullie weggeven zodat je zelf kunt gaan experimenteren. Niet alleen met chocola, maar ook met huidverzorging, handverzorging, lippenbalsem, volop recepten voor natuurlijk genieten …Let’s go!


Hier een variant met hazelnoten

  1. Je hebt nodig: een stuk cacoaboter (een flink blok van ongeveer drie eetlepels), een deel puur cacaopoeder ongezoet (een eetlepel), bijvoorbeeld van Blooker, en een deel ahornsiroop (een eetlepel). Verder een steelpannetje, een sudderplaatje en een ijsblokjeshouder voor kleine blokjes of een bonbonmal. Ik kocht de mijne ooit bij Ikea.
  2. Zet het sudderplaatje op de kleinste gaspit en doe deze op de laagste stand. Zet het pannetje met het stuk cacaoboter erop. De boter moet langzaam smelten en niet te heet worden, anders verdwijnen de gezonde vetten. Je kunt je pan dus ook op de verwarming of in een nog warme oven zetten. Wacht tot het hele blok gesmolten is.
  3. Roer met een lepel de cacaopoeder er doorheen, roer tot alle klontjes weg zijn, schraap ook de randen af zodat je een egaal geheel hebt. Voeg nu druppelsgewijs of in een klein straaltje de ahornsiroop toe. Eerst een eetlepeltje, niet meer. Proef, je mengsel moet iets zoet smaken, maar niet duidelijk zoet, want het wordt nog zoeter bij het koud worden. Proef je geen zoetzweem, voeg dan nog een beetje toe.
  4. Neem de ijsblokjes vorm of bonbonmal en schenk (afhankelijk van de grootte) de vormpjes vol met een laagje chocola. Hoe dunner het laagje, hoe sneller het stolt.
  5. Zet de vorm op de koude vloer of in de koelkast. Na twintig minuten koelkast is je chocola meestal klaar, dit zie je aan de veranderde kleur. Bij twijfel laat je de vorm wat langer staan. Druk de vormpjes voorzichtig uit.
  6. De chocola bewaar je in de koelkast, hoe lang dat kan weet ik niet, ze komen bij mij niet aan hun THT datum.

Wil jij kans maken op zo’n super zak van Natural Heroes? Doe dan mee met de winactie, want ik mag een zak van 100 gram weggeven. (http://www.naturalheroes.nl/products/cacao-boter)

Doe het volgende:

  1. Like de FB pagina van dat maak je lekker zelf, deed je dat al eerder, tag dan een vriend of vriendin en laat deze de pagina liken.
  2. Zet ook een reactie met je naam en het woord #winactie of die van je vriend/vriendin onder de FB post. Ik vind het natuurlijk leuk als je schrijft waarom je de zak graag zou winnen en delen van de actie wordt gewaardeerd 🙂
  3. Vrijdag maak ik de winnaar bekend.

Groeten van Suzanne

 

Geef een antwoord