Maak gezellige herfst-egeltjes voor de vogels

Vandaag laat ik je zien hoe je gezellige herfstegeltjes maakt die leuk staan in je tuin of op je balkon en die ook aangenaam zijn als voedselbron voor de vogels.

Ik las dit leuke idee via de website van mijn vriendin @devoedingsjuf.nl (neem zeker een kijkje op haar website!) en vond het geknipt voor een namiddagje knutselen en kaasfonduen met mijn schoonmoeder 🙂 op de een of andere manier vind ik knutselen met kinderen lastig. Grappig he, ben je pedagoog van beroep, hou je niet echt van knutselen! Voor mij moet iets met kinderen doen toch een zekere doelmatigheid hebben dat had ik al toen ze heel klein waren, ik kan uren lang brood bakken, aardbeien ontkronen, allemaal prima, dus met de kinderen werd dat appelmoes maken, met de paarden wandelen, vetbollen maken, een taart bakken, ja ja ja!
Strijkkralen, naar de speeltuin, een papier maché spin maken, help, mag iemand anders?! Energieslurpers..Herkenbaar voor iemand?

En dus gingen we aan de slag met de egels, zelfs onze zoon van 13 en mijn schoonmoeder van bijna 90. En stil dat het was, heerlijk! een klein half uurtje, quality-time moet ik zeggen.

Wat je doet? Echt te simpel; je maakt een egelvorm van klei die opdroogt en die vul je in met zonnebloempitten, die zijn lekker groot. Steek de pitten er ver, tot 2/3e in, anders vallen ze er weer uit als de klei opdroogt. Hoe gelijkmatiger en voller je patroon van zonnebloempitten, hoe leuker het resultaat, even een paar uur laten drogen en dan kan de egel naar buiten, ik zou m onder een afdakje o.i.d. zetten, dan regenen de pitten niet nat en schimmelen ze minder snel. Deel je je resultaat als je zin hebt? bijvoorbeeld via FB pagina @datmaakjelekkerzelf.nl

Geef een antwoord