Keertje weinig tijd om te koken? Heerlijk simpele oosterse soep in een handomdraai

Vandaag deel ik graag een recept voor supersoep met jullie. Ik heb de soep nu een paar keer gemaakt en hij blijft verrassen door zijn eenvoud, voedzaamheid en het gevoel dat je er meer en meer van op wilt. En dat kan ook want hij is ook nog eens gezonder voor ons en onze planeet (want vegan, en bijna afvalvrij te maken).

Dus ik ben fan, en jij straks mogelijk ook. Je hebt nodig:
– 750 gram of meer zoete aardappel
– schepje of schep tuinkruidenboullion
– Spaans rood pepertje
– Scheut Kokosmelk
– 1 liter of meer kokend water

Wow, da’s niet veel hè voor een maaltijdsoep. En toch is het genoeg. De ingrediënten kan je lang van tevoren in huis halen want zoete aardappel houd je lang goed.
Wil je afval besparen? Kokosmelk kan je kopen in een grootverpakking en daarna prima invriezen, bijvoorbeeld gewoon in glazen potjes. (niet vullen tot de rand dan gaat t prima). Bouillon kan je groot inkopen in glazen pot. Dan heb je niet al die plastic-papiertjes.

En nu:
– schil de aardappels. Snijd ze in kleine blokjes. Dan zijn ze sneller gaar.
– Kook water in de waterkoker (goedkoper dan gas). Giet dit over in een pan.
– Kook blokjes in het water (deksel op de pan, gas laag). Voeg pepertje met (pittig) of zonder (mild) pitjes toe
– Voeg eetlepel of wat meer afhankelijk van hoeveelheid water, bouillion toe.
– Blenderen met de staafmixer
– flinke scheut kokosmelk erbij. Doorroeren.
– Smullen

Deze soep is zoet maar ook pittig en daardoor voor mijn gevoel (puur persoonlijk) geen braaf ‘laf’ soepje maar echt iets met een stevige bite, zoals Thaise soep. Lekker met koriander. Wij aten de soep met de eerste sterrenkers uit de kas.

Vond je dit bericht leuk en ben je benieuwd naar meer? Lees lekker op de blog of volg mijn gelijknamige FB pagina of Groep.

 

 

Geef een reactie