Heerlijk gezonde #vegan borrelnootjes voor elk moment van de dag

Sinds een klein weekje zijn we weer terug van vakantie. We deden een roadtrip door Schotland met onze kleine camper. En hoewel ik helemaal verknocht ben aan het land en er zeker nogmaals naar toe wil gaan mis ik – op een keer shortbread en fish and chips na- niet veel aan het voedsel daar (hoewel we bijna elke avond zelf koken). Eenmaal thuis hadden we veel behoefte aan vers, veel (meer)groenten, minder pasta en vet en vooral minder verpakking. Pfff, op vakantie verpakkingsvrij kopen is toch nog wel een stukje moeilijker, in sommige delen van Schotland ben je soms zelf blij als je een winkel tegenkomt 😀

Eenmaal terug in Nederland hebben we al een aantal dagen een tuin vol kinderen en vrienden en sta ik blij kokend in de keuken, genietend van de ruimte en inspiratie om te koken. Vooral allerlei Indiaase gerechten testen we, geweldig! En de kinderen koken en smikkelen lekker mee. Vandaag waagde ik me aan een snack die ik al een paar keer in recepten voorbij heb zien komen en waarvan ik steeds dacht, mjaaa misschien… maar nu; ik ben verkocht:

Deze kikkererwten borrelnootjes zijn heerlijk, megagezond, goedkoop, krokant en snel klaar!

Doe je mee?
Je hebt nodig: een pot of twee potten kikkererwten, 2-4 eetlepels (olijf)olie, zout, kruiden (paprikapoeder, chilipoeder, komijn als je in de Indiase sferen wilt blijven) en een oven.

En zo maak je dit lekkere snackje:

1. Doe de inhoud van de pot kikkererwten in een vergiet, spoel ze met water, schud ze goed uit en dep ze droog met papier of een schone doek. Verwarm de oven voor op 200-220 graden.
2. Doe de erwten in een kom, voeg olie, en halve tot een hele theelepel van alle kruiden toe en een theelepel zout. Goed roeren tot de erwten bedekt zijn met een dun laagje olie en kruiden.
3. Spreid de erwten uit op een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier, dat scheelt schoonmaken van je plaat.
4. Plaats je bakplaat in de oven. Bak op 200-220 graden in het midden van je oven. Elke tien minuten hussel je de erwten even zodat je gelijkmatig roostert. In totaal zitten de erwten zo’n 30-40 minuten in de oven. Als ze echt crunchy zijn, zijn ze goed (voor kinderen om het gezonde karakter eraf te halen is die knapperigheid een must), ik vind ze eerder al lekker).
IMG_8541
Goeie mondverbranders zijn dit, dus even af laten koelen is handig, als dat lukt tenminste ;). Je kunt ze bewaren in een afgesloten doos, bij ons zijn ze ondertussen al weer op, bizar, wat een ontdekking

2 Comments

Geef een antwoord