Een recept voor heerlijke #Bosbessencake

Ben je recent nog in het bos geweest? Ik was er vorig weekend en wat een geluk; de bosbessen waren rijp! Op de een of andere manier liep ik dat moment tot nu toe steevast mis. Of ze zijn nog net groen, of net weg, want de dieren lusten er uiteraard wel pap van. Nu waren we in een bos met kilometers aan bosbessenstruiken vol bosbessen. Vandaar dat ik wel een bekertje durfde te plukken. Dat duurde alsnog heel lang want de bessen zijn heel klein. Misschien kom jij een dezer dagen ook struiken tegen. Doe voorzichtig en bewust! Pluk echt maar een beetje want de dieren hebben de bessen nodig, kijk uit dat je niet op de struiken staat en pluk niet vlak naast een veelgebruikt pad (uitlaatgassen en uitlaatstrook).

Met de bessen maakten we een heerlijke cake, ik deel het recept graag met je! Leuk om te doen met kids.

Voor een flinke cake heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker (dan is ie vrij zoet, minder mag ook)
  • 3 eieren
  • half zakje bakpoeder
  • 200 gram roomboter
  • ovenstand 180 graden 1 uur. (na bekijken eventueel langer)
  • 2 kopjes bosbessen (of ander gemengd fruit zoals frambozen, cassisbessen, aalbessen etc)

En zo maak je de cake

Smelt de boter. Voeg hierbij bloem en suiker. Voeg bakpoeder toe, roer met een lepel. Voeg eieren toe. Mix met de mixer nu enkele minuten op behoorlijke snelheid totdat er ‘lussen’ in je deeg ontstaan en het luchtig wordt. Giet het deeg in een ingevet en/of bebloemd groot bakblik en strijk het glad. Sprenkel de bosbessen over het deeg. Gewoon hopseflops over de hele taart of in een patroontje. Lik nu gerust alle spatels en de beslagkom uit…

Plaats de cake in de oven op 180 of 170 graden. Open de oven de eerste 45 minuten niet anders zakt je cake in. Kijk daarna heel voorzichtig of er geen ‘brandpunt’ ontstaat, als je ziet dat de cake aan een kant bruiner is, keer dan de bakvorm. Controleer na een uur met een sateprikker of er nog deeg meekomt. het deeg is nog week, maar toch mag bij inprikken geen deeg meekomen. Is dit wel het geval, bak de cake dan nog 10 minuten langer, herhaal dit eventueel. Gaar? Laat de cake dan afkoelen en snijd daarna aan. De cake is ook de volgende dag nog heel lekker, bewaar deze als hij afgekoeld is in een afgesloten doos.

Enjoy!

Geef een antwoord