Ben je ook toe aan geweldig #scheren zonder plastic? Ga voor staal

Zo’n half jaar geleden kwam ik tot de uiteindelijke conclusie dat ik me weer, voor een zoveelste keer, had laten overhalen om een een set plastic scheermesjes te kopen en dat deze uiteindelijk weer, al probeerde ik er nog zo lang mee te doen, in de vuilnisbak verdwenen. Eigenlijk wil ik al jaren geen plastic mesjes meer, maar een echt passend betaalbaar alternatief diende zich nog niet aan. Balen! Maar, dat probleem is sinds een aantal maanden nu toch definitief verleden tijd, hoera!

Ben ik een vervent scheerder? neuh..het scheren van mijn benen, oksels en bikinilijn is sowieso niet een bezigheid die ik heel inspirerend vind of waar ik graag veel tijd aan kwijt ben, maar ik vind het wel netjes en fris staan. En dus, kocht ik tot voor kort een keer in de zoveel tijd plastic wegwerpmesjes (vakantie) of een plastic ‘scheersysteempje’.  Een epileerapparaat heb ik ook enige tijd gebruikt maar voor mij werkt het niet. Ik krijg er ingegroeide haren van waar ik van alles voor geprobeerd heb. Die ingegroeide haren waren eigenlijk een aanleiding om dan maar verder uit te zoeken of daar iets aan te doen was. Ik kwam na enig zoeken op de website van Ylonn terecht en heb daar een product (in plasticroller, dat wel, maar zuinig in gebruik goed werkend voor mij 🙂 gevonden wat mij van die ingroeihaartjes afhelpt, maar dat terzijde.

Maar goed, al scrollend door hun website kwam ik zo iets moois tegen: een roestvrijstalen scheermes met stalen mesjes. Duitse degelijkheid en via hun site te krijgen. Natuurlijk ken ik het. Zoiets had mijn opa; duurzaam, sterk, ging jaren mee, een prĂ©plastic apparaat, ik had er in het algemeen al eens voor gekeken een jaar geleden, maar goed,  de vrek in mij vindt dat dan zonde van het toch licht aanzienlijke bedrag. Zo suf is dat soms. Ik kan het me veroorloven, geef echt wel eens grotere bedragen uit voor zaken die ik belangrijk vind maar dit blijft dan langere tijd een ‘onholder’, maar ineens was ik om. Ook omdat ik las dat een bot scheermes een veelvoorkomende oorzaak kan zijn van ingegroeide haren. En ja, duh.. die mesjes van een wegwerpscheermes zijn al snel bot.
Dus, lang verhaal kort, mes gekocht met scheermesjes erbij, in elkaar gezet (zo gedaan) en scheren maar. En… zoals met veel dingen waar je lang over nagedacht hebt en waarvan je toch weet dit ga ik Ă©cht gebruiken (zo werkt het tenminste bij mij) is de blijdschap optimaal. Wat fijn, had ik jaren eerder moeten doen 🙂

Recent heb ik het bedrijf via wie ik mijn scheermes kocht gemaild en gewoon verteld hoe tevreden ik was over mijn mes en ook hoe fijn het was dat ik nu eindelijk een mes had waar geen plastic meer voor nodig is.  En hoe leuk, ik mag onder jullie twee scheermessen weggeven en ook een kortingscode van maar liefst 15% aanbieden op het hele assortiment van de webwinkel!

Ik kocht het via deze link: https://www.ylonn.nl/products/merkur-23c

Maak dan zeker gebruik van de kortingscode SUZANNE15
en vul deze bij het afrekenen in. Je krijgt 15% korting op het hele assortiment!

 

3 Comments

 1. Annemieke

  Hoi, goedemorgen!
  Wat een herkenbaar en inspirerend artikel. Ik doe dan ook graag mee met de winactie (Annemiek V-b op fb). Klopt het dat je, als je nog geen lid bent, wel de pagina kan lijken en volgen, maar nog geen berichten kan zien? Ik kan je bericht op fb over deze actie nml nog niet vinden/zien…

 2. Gonny

  Wat leuk zo’n winactie! Ik heb ook al eens gedacht aan zo’n stalen mesje. Ik gebruik m alleen onder de douche. Zou dat niet erg gaan roesten?
  En nog een vraagje: tour wanneer geldt de korting?

  1. admin

   Ha Gonny, de winactie is eergisteren afgelopen. De korting van 15% via de website van ylonn geldt nog wel! Bij mijn mes roest er niks, ik gebruik m ook alleen onder de douche, na gebruik even water afschudden en op droge plek opbergen

Geef een antwoord