Snel recept voor heerlijke havermoutkoekjes

op verzoek van mijn volgers een kort blogje over mijn recept voor havermoutkoekjes. Deze koekjes zijn ontzettend snel klaar (zet alvast anders je oven even aan op 180 graden), lekker, en je kunt er gemakkelijk allerlei nootjes en restjes etc aan toevoegen, wat ze nog voedzamer en crunchier maakt. Of ze gewoon simpel houden. Dan heb je slechts twee ingredienten nodig. Klaar voor koekjes? Let’s go!

Voor zo’n zes koekjes:

Neem een kopje havermout. Grof of wat fijner, geen poeder.
Doe de inhoud in een kom. Voeg hier een (heel) rijpe banaan aan toe.
Prak de banaan door de havermout. Dit is de basis.


Bij mijn koekjes voegde ik toe:

-Een handje noten (walnoot, hazelnoot, pecan)
-Wat cacaonibs (anders komt dat potje nooit op 😉
– Een scheutje kokosmelk. Ik was ondertussen ook Thais aan het koken en had nog een restje
– Een klein beetje Ahornsiroop, mijn banaan was niet zo zoet.

Prakken en roeren en je beslag is klaar. Ondertussen is de oven ook op temperatuur. Ik nam een uitsteek vormpje voor koekjes en maakte zo vlug wat hartjes. Maar gewoon een bergje met een lepel op het bakblik vormen en wat platdrukken met je hand kan ook.

Afbakken in zo’n 15 tot 20 minuten in de oven. Lekker goedkoop, geen rare toevoeging te bekennen, prima.

Mijn man at er een en betitelde ze als ‘mmm.. voedzaam’… hij vroeg echter niet om een tweede. Mijn zoon vond ze niet lekker. Ik wel, en mijn dochter at er vier… Tja. Je kunt er alle kanten mee op dus. Voor happy havermout liefhebbers een aanrader in ieder geval. Fijne avond!

Geef een reactie