Heerlijke dadelkokosballetjes om van te snoepen

Met de lente in aantocht en Pasen in het vooruitzicht deel ik graag dit lekkere recept met je. Tot voorkort ging ik me met Pasen altijd flink te buiten aan chocola, lekker maar soms ook wel met een beetje een spijtplofgevoel van alle suiker :)!

Sinds een paar maanden probeer ik toegevoegde suikers en zuivel en vlees te verminderen of helemaal weg te laten. Dit is vooral voor mijn gezondheid een fijne oppepper kan ik je zeggen! 😄

Toch heb ik af en toe echt zin in heel zoet en daar geef ik ook aan toe. Het maakt het voor mij makkelijker om de rest van het eetpatroon vol te houden. Deze balletjes zitten vol goede voedingsstoffen en vezels en zijn ook geschikt voor mensen die vegan eten.

Zo maak je het:

Voor ongeveer 8 balletjes:

– 2 medjouldadels (die grote)

-1 kleine eetlepel cacaconibs

-Hazelnoten of amandelen naar keuze

-Eventueel wat kokosrasp

En zo maak je ze: doe de ingredienten in een foodprocessor of pureer ze in een kom met de staafmixer. Als je de textuur hebt van badzout zit je goed.

Vorm met je hand of een lepel balletjes. Rol ze ventueel door de kokosrasp. Bewaar ze (als je daar aan toe komt) in een afgesloten doos of glazen potje.

Geef een reactie